Water bij de wijn

Wijn is erg populair, voor om te gaan drinken. Er kan daarnaast ook mee gekookt worden. Een andere manier om wijn te drinken is in combinatie met eten. Hierbij moet er gekeken worden naar welke wijn het beste past bij welk soort voedsel. Op deze manier kan je optimaal van zowel het eten als van de wijn genieten, dit zorgt voor de beste ervaring met de wijn.

Hoe wordt wijn gemaakt?

Wijn wordt gemaakt van druiven. De druiven worden gekneusd en het sap wordt gescheiden van de zaden en schillen. De wijn wordt vervolgens gefermenteerd en daarna bewaard en gerijpt. Met het verouderingsproces wordt de wijn minder fruitig en pittiger. De verschillende soorten rode en witte wijn worden gemaakt van druiven die in verschillende regio's van de wereld worden verbouwd. Dit heeft grote invloed op de smaak van de wijn. Voor de juiste wijn spijs combinaties moet je op zoek naar een wijn die qua smaak vergelijkbaar is met het eten.

Past wijn bij eten?

Wijn kan heel goed samengaan met eten. Er zijn een paar regels om te volgen. In de eerste plaats past witte wijn bij vis en gevogelte. Rode wijn past bij vlees. Mousserende wijn gaat bij desserts. Dit zijn de belangrijkste combinaties. Er zijn nog veel meer combinaties. Als u zowel van het eten als van de wijn wilt genieten, moet u het eten combineren met een soort wijn die qua smaak vergelijkbaar is, bijvoorbeeld vlees in combinatie met rode wijn, of vis of gevogelte in combinatie met witte wijn.

Welke soorten wijn heb je allemaal?

We hebben een grote verscheidenheid aan wijnen. Onze rode wijnen zijn onder andere een Bordeaux, een Californië Cabernet Sauvignon, een Merlot uit Argentinië, een Pinot Noir uit Oregon en een Shiraz uit Australië. Onze witte wijnen zijn onder andere een Chardonnay uit Nieuw-Zeeland, een Riesling uit Duitsland, een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en een Viognier uit Californië.

Waar komt wijn vandaan?

Wijn is afkomstig van druiven die in de wijngaard worden verbouwd. De druiven worden vervolgens geplet en het sap dat eruit komt wordt most genoemd. De most wordt vervolgens gefermenteerd om wijn te vormen. De meeste van deze druiven komen uit Frankrijk, echter hoeft dit niet altijd. Het is ook mogelijk om druiven uit Duitsland, Spanje of Italië te krijgen. Deze druiven smaken dan ook vaak anders, maar doen zeker niet onder aan de Franse druiven. Het maakt dus niet veel uit waar de druiven vandaan komen als ze je maar smaken.

Recente berichten

Meer blogs zoals deze?