Je eigen pizzeria starten, hoe doe je dat?

Italië, het land van pasta, espresso’s en de mooiste overhemden.  Het is het land van de toren van Pisa, van de gladiatoren en van het colosseum. Daarnaast is het ook het land van het ooit zo grote Romeinse rijk. De vergane glorie is nog niet helemaal vergaan, want nu is de trots van Italië toch echt de pizza. Nee, geen dokter Oetker zoals je dat kent uit de supermarkt. Échte pizza’s. Die met prosciutto, parma ham, margharita en ga zo maar door. Ga je al watertanden? Goed zo, want als je een pizzeria wil starten is dat wel de bedoeling. Als je een pizzeria wil starten moet je dit zeker doen. Je moet er echter niet te licht over denken. Er komt heel wat bij kijken, de nodige voorbereiding kost wat tijd. Wij willen je alvast wat op gang helpen door je te vertellen wat je nodig hebt voor die voorbereiding. 

Pizzaoven

Een pizzaoven mag natuurlijk niet ontbreken in een pizzeria. Bij voorkeur schaf je een echte, stenen pizzaoven aan. Gelukkig zijn die tegenwoordig te betalen. Naast zo’n oven is het altijd handig om ook over een normale heteluchtoven te beschikken. Een heteluchtoven kan nooit kwaad en is gewoon heel handig om te hebben. Hier een ovenschotel in bereiden, een crème brûlée of een broodje; het kan allemaal. Daarnaast zijn heteluchtovens gemakkelijk te gebruiken, iedereen kan dit. Ook gaan ze vaak lang mee, zijn ze betrouwbaar en relatief goedkoop. 

Koelkasten

Daarnaast moet je voldoende koelkasten hebben in je horecazaak. Als pizzeria wil je natuurlijk de lekkerste pizza’s aanbieden. Dit doe je natuurlijk met allemaal verse ingrediënten. Tuurlijk, je ontkomt niet aan af en toe iets invriezen maar de rode draad is dat je ingrediënten vers moeten zijn. De beste ingrediënten bewaar je dan in de koelkast, zou houd je ze langer vers. Dit komt omdat bacteriën het beste gedijen in warmere omgevingen. Wanneer het koud is, en dan met name tussen de 0ºC en 8ºC voor niet in te vriezen producten, zullen deze bacteriën veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen. Je eten blijft dus langer houdbaar en langer lekker, win win! 

Wijnkoeler

In Italië staan ze nog om één ding bekend die we nog niet hebben genoemd; wijn. Rode wijnen stop je een half uur voordat je hem schenkt in de koelkast, witte wijnen haal je een half uur voordat je ze drinkt uit de koelkast. Je moet dan natuurlijk wel een speciale wijnkoeler hebben; dit mag absoluut niet ontbreken.

Recente berichten

Meer blogs zoals deze?