Een update voor mijn woning

Vrijwel iedereen is het laatste jaar wel bezig geweest in zijn eigen woning. We zaten er immers zoveel tijd extra, dat achterstallig onderhoud of een oude inrichting des te meer ging irriteren. Dit was aan het begin van de corona crisis goed te merken. Tuincentra hadden weer volop bezoekers en ook bouwwinkels hadden rijen voor hun deuren staan. Ook het inhuren van mensen is steeds moeilijker, ze lijken namelijk de komende maanden al volgeboekt. De meeste mensen zijn het afgelopen jaar in mindere mate of niet op vakantie geweest en zodoende is er geld bespaart. Dit geld wordt het afgelopen jaar vaak gebruikt om renovaties in de woning uit te voeren. In deze blog bespreek ik welke zaken ik in mijn woning heb aangepast.

De badkamer

Eerlijkheidshalve hadden we al lang niets meer aan de badkamer aangepast, toch zag deze er nog redelijk uit. Het enige dat wel redelijke irritatie opwekte als ik aan het douchen was, was de douchekop. Dit was zo’n reguliere douchekop waarbij de straal redelijk sterk was, maar het bereik heel klein was. Ik kon het koud hebben bij mijn schouders als ik mijn haar aan het wassen was zegmaar. Daar was ik helemaal klaar mee. Zodoende heb ik, net als in veel hotels, een regendouche geplaatst. Heel veel moeite was het gelukkig niet. Er was een soort verlenging van de buis nodig zodat de regendouchekop hoger kwam te staan dan de vroegere douchekop. Nu geniet ik van heerlijke douches.

De tuin

Doordat ook wij het afgelopen jaar onze vakantieplannen moesten aanpassen, hadden we bedacht een vakantie in Nederland te hebben. We zouden vanuit huis leuke uitstapjes doen, maar wel het grootste gedeelte van de vakantie thuis slapen. Op dit te doen en wel een vakantiesfeer te creëren hadden we bedacht dat de tuin aangepast moest worden. Zo hebben we een Ofyr BBQ gekocht. Zo kunnen we lekker eten in de tuin en kunnen we later op de avond genieten van de sfeer die de vuurschaal creëert. Ook hebben we een houten hottub laten plaatsen zodat we in het water van het lekkere weer konden genieten. Ook in de winter maken we vaak gebruik van de hottub, dus ik ben zeker blij met deze aanpassing.

De keuken

In de keuken hebben we nog geen renovatie gedaan, maar deze staat wel op de planning. We willen een nieuwe keuken laten plaatsen, waar een grote over in zit. Ik heb tijdens de corona crisis namelijk een nieuwe hobby gevonden; bakken.

Recente berichten

Meer blogs zoals deze?